filosofie

Najaar 2020 // Winnaar ontwerpwedstrijd Geef stem aan de Noordzee

Samen met een interdisciplinaire groep won ik de ontwerpwedstrijd van De Ambassade van de Noordzee, Design Lab Twente en Stichting Internationale Spinozaprijs. Onze inzending is een audiovisuele installatie: Spreker voor de Doven. Ik maak geluid en verzorg de filosofische verankering. Het juryrapport:

Speaker voor de deaf raakte de jury diep, zowel intellectueel, visueel als emotioneel. Dit project laat je anders kijken en denken. De verschillende, prachtig vormgegeven gehoorzintuigen van onderwaterwezens, in contrast met de dovemansoren aan wie het appel is gericht, laten inzien hoeveel vormen van waarneming over het hoofd worden gezien en daardoor ontbreken op onze politieke kaart. Het project laat inzien hoeveel er is waar te nemen en hoeveel inspanning het van ons mensen vergt om dit te zien. Los van de intelligentie en creativiteit van het plan was de jury bijzonder onder de indruk van de manier waarop deze interdisciplinaire samenwerking met zoveel energie tot stand is gekomen, in deze verwarrende tijden.

6 November presenteerden we het project op de Philosophy of Human-Technology Relations conferentie. En tussen 20 en 27 November is het te bezichtigen in NEMO Science Museum tijdens de Manifestie Stemmen van de Noordzee. Meer info hier.

voorjaar 2021 // eerste editie de Praatshow

Samen met Jesse Havinga presenteer ik De Praatshow, een filosofische live-podcast in het Grand Theatre. De eerste editie, met Arjen Kleinherenbrink en Lisa Doeland, is wegens Corona uitgesteld naar voor jaar 2021. Tickets & info binnenkort.

cursus Michel Foucault // vanaf 30 september

Op 30 september start de achtdelige cursus over het denkwerk van Michel Foucault aan de Volksuniversiteit Zuidlaren. Info & prijzen op de website.

16 september // masterclass Latour op het wad

Op 16 september 2020 gaven Jesse Havinga en ik een masterclass over Bruno Latour aan de deelnemers van de schrijfwedstrijd Latour op het wad. Terugkijken kan hier.

foto door Marieke Druiven