filosofie

cursus het Antropoceen // najaar 2020

Op 22 september start de achtdelige cursus over het Antropoceen aan de Volksuniversiteit Zuidlaren. Samen met Jesse Havinga. Info & prijzen op de website.

Najaar 2020 // Winnaar ontwerpwedstrijd Geef stem aan de Noordzee

Samen met een interdisciplinaire groep won ik de ontwerpwedstrijd van De Ambassade van de Noordzee, Design Lab Twente en Stichting Internationale Spinozaprijs. Onze inzending is een audiovisuele installatie: Spreker voor de Doven. Het juryrapport:

Speaker voor de deaf raakte de jury diep, zowel intellectueel, visueel als emotioneel. Dit project laat je anders kijken en denken. De verschillende, prachtig vormgegeven gehoorzintuigen van onderwaterwezens, in contrast met de dovemansoren aan wie het appel is gericht, laten inzien hoeveel vormen van waarneming over het hoofd worden gezien en daardoor ontbreken op onze politieke kaart.’

cursus Michel Foucault // najaar 2020

Op 30 september start de achtdelige cursus over het denkwerk van Michel Foucault aan de Volksuniversiteit Zuidlaren. Info & prijzen op de website.

16 september // masterclass Latour op het wad

Op 16 september 2020 gaven Jesse Havinga en ik een masterclass over Bruno Latour aan de deelnemers van de schrijfwedstrijd Latour op het wad. Terugkijken kan hier.

foto door Marieke Druiven